Esența Acaju stă în oameni

Esența Acaju stă în oameni

June 17, 2020
7 min read

Oamenii care au lucrat la noi au transformat Acaju-ul în ceea ce este astăzi, fiecare jucând un rol important în creșterea spațiului și lăsându-și propria amprentă într-un fel sau altul. Când spunem că Esența Acaju stă în oameni, nu o facem pentru capital de imagine ci pentru că mereu am văzut oamenii ca cea mai interesantă piesă de puzzle în tot ce am construit.

Astăzi, logo-ul nostru stă sub semnătura lui Cristi (ex-barman). Ilustrațiile care conturează imaginea noastră de brand sunt create de Irina (ex-chelneriță). Comunicarea din online e realizată de Diana (ex-chelneriță). De grija pentru echipă și spațiu se ocupă Anca (ex-chelneriță). Managerul actual este Marian (ex-barman). Ne prinde în poze Alexandra (ex-chelneriță). Meniul de bucătărie este creat cu măiestrie de Adrian (ex-barman).

Toți acești oameni și mulți, mulți alții au contribuit și continuă să o facă la formarea acestei comunități.

O frază devenită slogan și un proiect fotografic

În 2012, când Acaju avea 4 ani de existență, pregăteam prima serie foto de prezentare a oamenilor din echipă. Fiecare dintre ei avea un fel de-a fi, un je ne sais quoi sau o pasiune definitorie, așa că ne-am dorit să punem cât mai bine în valoare propriile lor esențe. O sesiune foto standard cu portretele fiecăruia părea ceva banal care nu surprindea spiritul nostru jucăuș, așa că am colaborat cu Iustin Șurpănelu pentru a crea ceva care să fie mai reprezentativ.

Astfel a început o tradiție. Ședința foto de echipă s-a transformat într-un proiect fotografic în care an de an celebrăm oamenii din echipă și creativitatea lor, colaborând cu fotografi apropiați de noi.

Ne-am îndulcit cu zahăr, am călătorit înapoi în anii ’20, am devenit personaje din Alice in Wonderland, am fugit cu circul, ne-am mărturisit păcatele, am devenit staruri de cinema sau rockstars. Seriile foto sunt trase în preajma aniversării iar tematicele au fost explorate mai apoi și la petrecere, invitând astfel, an de an, pe toată lumea să ni se alăture în această mică nebunie.

Ne-au fost alături cu creativitatea, măiestria sau răbdarea lor următorii fotografi: Iustin Șurpănelu, Elena Racu, Vladimir Negru, Eugen Brodner, Andrei Cozlac, Alex Iacobescu, Alexandra Iftime.

2012, Foto: Iustin șurpănelu

2013, Foto: Elena Racu

2014, Foto: Eugen Brodner & Andrei Cozlac

2015, Foto: Vladimir Negru

2016, Foto: Vladimir Negru

2017, Foto: Iustin Șurpănelu

2018, Foto: Alex Iacobescu

2019, Foto: Alexandra Iftime

2020, Foto: Alex iacobescu

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard