Your cart

despre acaju

Acaju este locul în care oamenii buni și deschiși la minte își găsesc semenii. Aici te primim cu căldură și îți oferim spațiu să fii tu însuți în timp ce te destinzi cu o băutură bună.

Câteva lucruri despre noi pe scurt:
🐕 Suntem pet-friendly 🥗 Avem mâncare vegetariană 👩‍💻 Este loc pentru nomazii digitali 🤗 Suntem prietenoși

De la început

Am deschis ușile Acaju-ului în urmă cu aproape 16 ani, într-o casă mică pe Sf. Sava. Ne-am dorit de la început să creăm un spațiu alternativ în care oamenii să se regăsească și să aibă libertatea să se exprime. Focusul nostru a fost mereu pe crearea de experiențe. Oamenii cu care am lucrat și cei care ne-au vizitat zi de zi au format ceea ce Acaju este astăzi și continuă să o facă. Astfel am ajuns să clădim o comunitate împreună cu și în jurul acestora, inspirați fiind de nevoile și ideile lor.

Undeva în al patrulea an de existență, sloganul nostru a devenit Esența Acaju stă în oameni, o alăturare de cuvinte care a venit cât se poate de natural pe buzele tuturor și care acum stă la baza noastră, noi creându-ne poveștile în jurul acestei convingeri.

Primii zece ani

Parcursul nostru a fost unul organic. Am crescut treptat și ne-am oferit timp să îi ascultăm pe cei din jur. Timpul petrecut în casa de pe Sf. Sava ne-a permis să ne cunoaștem pe noi înșine mai bine. Am susținut proiecte dibace—precum Papergirl Iași, Incubator107, Street Delivery Iași, Cozy Poetry Night, Sofar Sounds Iași sau Slow Food; Am lansat o revistă împreună cu alți creativi din jur; Am introdus Ziua fără fum de țigară într-o perioadă în care a nu fuma în interior părea o utopie; Am încurajat mersul pe bicicletă oferind limonadă din partea casei; Am descoperit spații noi de sărbătorit în aer liber; Am ales să oferim apă fără plastic gratuit, am promovat consumul echitabil și responsabil.

În primii zece ani am reușit să ne jucăm mult și să descoperim ce funcționează, ce ne place, cum reușim să ne exprimăm cel mai eficient. Am avut alături oameni care au petrecut ani întregi alături de noi, clienți care ne-au devenit colegi, colegi care ne-au devenit familie.

Noul Acaju

În al zecelea an de existență am fost nevoiți să ne mutăm cuibul, și odată cu acesta, tot ce am construit în ultimii ani. Provocarea cea mai mare a fost să reușim să creăm aceeași intimitate într-un spațiu mult mai mare, ne-am dorit ca oamenii să își găsească un colț la noul Acaju de care să se atașeze, să fie în continuare un loc care să alimenteze spiritul creator. Să ne păstrăm esența la fel de tare, chiar dacă e într-o sticluță mai mare.

Noul Acaju este mult mai generos și ne oferă oportunități infinite de a avea un rol mai mare în impactul pe care îl avem asupra comunității. În acest spațiu reușim să demarăm proiecte culturale sau să găzduim evenimente din același spectru. Avem o simpatie pentru orice vine din lumea muzicii, a literaturii, a artelor vizuale și a artelor culinare.

Susținem proiectele cu care rezonăm și colaborăm cu oamenii care ne plac. Valorile noastre se regăsesc în alegerile pe care le facem și direcția înspre care construim.

Echipa

Fiecare om care a lucrat la Acaju a reușit să își lase amprenta într-un fel sau altul. Suntem mândri să avem alături oameni calzi, dinamici, cu personalități bine conturate, îndrăzneți, aventuroși și câte și mai câte.

Fiecare chip prietenos de mai jos își dedică timpul să creeze o experiență plăcută pentru oamenii care ne trec pragul.

Andreea

Owner

Alex

Barman

Adina

Bucătăreasă

Diana

Responsabil comunicare

Elena

Chelneriță

Elena

Chelneriță

Gavi

Barman

Iulia

Chelneriță

Kutty

Barman

Marian

Manager