Un an de Noul Acaju

Un an de Noul Acaju

June 7, 2020
4 min read

Dacă ar fi să rezumăm anul 2019 într-un singur cuvânt, acela ar fi schimbare. O schimbare care a venit la pachet cu multe incertitudini, provocări și o nevoie de a deveni cât mai adaptabili. Îmbrățișarea noului e deseori întâmpinată cu ezitări, însă după un an de împins limite simțim că am învățat multe și că suntem pregătiți pentru a clădi mai departe.

Am fost nevoiți să ne mutăm cuibul, și odată cu acesta, tot ce am construit în ultimii zece ani. Grija noastră cea mai mare a fost dacă reușim sau nu să creăm aceeași intimitate într-un spațiu mult mai mare, ne-am întrebat dacă vor reuși oamenii să își găsească un colț la noul Acaju de care să se atașeze, ne-am dorit să fie în continuare un loc care să alimenteze spiritul creator.Voi, cei care citiți și care ne vizitați zi de zi sunteți actorii principali care ne inspiră acțiunile așa că am vrea să vă împărtășim câteva din învățăturile adunate împreună cu experiențele care ne-au colorat anul. The ups and downs.

Nu am vrut să ne definească niște pereți.

Fiecare provocare din ultimul an ne-a învățat câte ceva și ne-a pregătit pentru următoarea. Am învățat cât de dificil este să aduni o echipă de oameni care să rezoneze cu principiile spațiului și care să aibă o dinamică bună între ei. Din fericire, am aflat și că nu e imposibil, având astăzi un colectiv de oameni de care suntem mândri. Am învățat că e greu să iei decizii de business, atunci când oamenii dragi din jur te consideră un fel de acasă. Din fericire, comunicarea deschisă ajută să treci peste astfel de impasuri. Am învățat că e important să susții micro-comunitățile locale, dar că noi suntem o platformă și factorul uman este indispensabil în acest proces. Am învățat că e nevoie de timp ca să se așeze lucrurile.Am învățat că nu am greșit când ne-am tatuat pe suflet că Esența Acaju Stă în Oameni, simțind asta în fiecare zi de când ne-am mutat.

Anul 2019 în cifre

Trăgând linia, suntem împăcați cu realizările de până acum, avem o nerăbdare când vine vorba de ce urmează să facem mai departe și o gratitudine față de mulți, mulți oameni.Am crescut cu Laurentiu, Ana-Maria, Vlad, Monica, Biduc, Alina, Luiza, Selena, Mihaela, Manu, Traian, Codrin, Sebi, Carol, Diana, Otilia, Ioana , Alex, Eduard, Andreea, Beatrice, Nina, Adrian, Adriana, Roxana.Am ascultat muzica live de la Karpov not Kasparov, El Negro, Lucia, Robin and The Backstabbers, byron, Fine It’s Pink, The Mono Jacks, Grimus, Trupa 9, Dilimanjaro, Alexu and The Voices Inside, Sandu Bantaș, Selena Carază, Adam’s Nest, Mădălina & Stefan Nechita, Mara Halunga & Caue De Marinis Project, Trupa SPAM, Nouă Ani Lumină, :umbra, Pulsar Sinaps, Fără Zahăr, We Singing Colors, Cristina Dima, Vlad Stoica, Constantin Bîzgă, Cătălin Huțanu.

Suveniruri de la prieteni

Am dansat până în zori cu Dubescu, Kaze Sound System, Alien, Alt Om, Cel Visator, Kidahm, Les Animaux, Moto, The Rabbit King, Kutmah, Scuffle, Socez, Tudor G, Eduard Draude, Bully, UFe, Andrei Donisan, Cristian.Am susținut nașterea a două proiecte frumoase: Amalgam & Reflector. Am sprijinit continuitatea proiectului Trippin Rippin. Am îndrăznit să facem loc normalității, cu petrecerile LGBTQ organizate de RiseOUT. Am sărbătorit aniversarea alături de partenerii noștri dragi VRTW. Ne-am bucurat de promovarea oamenilor deschiși de la Radio Guerrilla. Am participat din nou la două festivaluri dragi Street Delivery Iași & FILIT.Am făcut echipă bună cu Showberry, Panere, SCC, Stolichnaya, Soft and Grace, Kool Cat Recordings, Cozy Poetry Night, Avangarda Deschisă, Vibe Events, Creative Mornings, Heineken, Strunga, Bristot, Librarium, Trupa IDIOT, Mihai Roibu, Alexandra Iftime, Alex Iacobescu, Irina Moroșan.

Am deschis o bucătărie cu preparate atipice și surprinzătoare cu ajutorul lui Adrian.Am făcut totul având susținerea voastră, a oamenilor, a esenței.

În continuare știm cât de important este să aplecăm urechea și să vă ascultăm. Ne pasă. Trăim într-o simbioză și ne place așa. Ne bucurăm că sfârșitul anului ne prinde în companie bună, cu o stare de spirit calmă și echilibrată, pregătiți de multă joacă.Ne aplecăm în fața voastră și vă mulțumim pentru tot.

Echipa Acaju

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard