Your cart
Târgul Creatorilor – ediția de toamnă

Târgul Creatorilor – ediția de toamnă

September 30, 2023
8 min read

Pe 7 și 8 octombrie, între 12:00 și 17:00, aducem creatorii locali de produse frumoase la Acaju. Timp de două zile poți veni să îi cunoști, să le vezi creațiile și să cumperi responsabil cadouri pentru tine sau cei din jurul tău.

Târgul Creatorilor este la a treia ediție și ne dorim să continuăm să fim un punct de întâlnire al creatorilor și al oamenilor care își doresc produse cu poveste în spate.

La această ediție avem un line-up de expozanți foarte tare, cu o diversitate în stiluri, pasiuni și rezultate. Abia așteptăm să veniți să îi cunoașteți face to face, dar, până atunci, vă spunem câte ceva despre ei în rândurile de mai jos.

Adrian Serghie Illustration

Adrian Serghie este un artist vizual din Iași care creează benzi desenate, cărți de colorat și multe desene cu pisici.

„În timpul liber ilustrez tot felul de lucruri amuzante, iar multe dintre ele au legătură cu pisicile. Uneori sunt atât de amuzat de ceea ce desenez, încât nu mă pot concentra la propriul desen Ilustrația mi-e în sânge, iar crezul meu este Nu lăsa pe mâine ce poți face ieri.”

Geosy Art & Joy

Andreea crează produse de decor din rășină acrilic, turnate manual și din materiale eco-friendly.

Sunt Andreea, persoana din spatele produselor Geosy art&joy, concepute cu atenție la detalii, dragoste pentru natură și pasiune pentru arta lucrului manual. Te invit să descoperi colecția de produse handmade, care vor aduce bucurie și unicitate fiecărui colț din viața ta.

Huna

Ana, omul din spatele Huna, a creat un brand ce se bazează pe sustenabilitate și unicitate, lucrând mereu cu materiale reciclate sau sustenabile.

Una dintre culturile cele mai legate de natură, fericire și libertate este cea hawaiiană. Filosofia acesteia, creată cu mii de ani în urmă, se bazează pe 7 principii de viață, strânse într-un singur cuvânt care înseamnă “secret” sau “hidden knowledge”. E înțelepciunea primordială despre viață și lumea înconjurătoare. Astfel s-a conturat „Huna”. Un cuvânt simplu care înseamnă puterea oamenilor de a comunica cu natura. Puterea de a gandi fără limite si de a ne concentra atat pe prezent cât și pe viitor. Puterea de a schimba, de a evolua și de a îmbunătăți ce găsim în jurul nostru.

 Îi găsești creațiile aici: @huna.human.nature

Koja Concept

Koja Concept este un atelier de marochinărie unde se creează cu multă răbdare și atenție produse personalizate.

Folosim materiale naturale pentru a obține accesorii de înaltă calitate pentru persoane cu un stil de viață urban. Procesul nostru de creație pornește cu dorința de a concepe un produs practic, versatil și în același timp diferit. Iar natura și oamenii ce ne înconjoară sunt cele mai bune surse de inspirație.

Urmărește Koja Concept aici.

Levisez

Maria creează la Levisez haine care te îmbrățișează și te completează.

Nu sunt prea multe de spus despre Levisez. Totuși Levisez este azi, după multe variante, un One Woman Show care se întâmplă în culise, sub reflectorul mașinii de cusut. E o expresie a ceea ce sunt eu. Levisez iese pe scenă îmbrăcând, fără excepție, actori vii, puternici, asumați, pentru că este vorba în primul rând despre iubire și în ultimul rând despre haine.

MUSE – Pure Like Love Elixirs

MUSE – Pure Like Love Elixirs este o inițiativă pură, a unor antreprenori tineri din Iași, Ami și Cristi, care în 2019 au înființat un brand local românesc de extracte din plante presate la rece. Puritatea produselor lor este inspirată de modul în care anticii își creau medicamentele. 

Pentru a crea produse pure ca dragostea au ales sa folosească o presă manuală care nu folosește metal sau căldură. Această metodă unică de extracție la rece le permite să combine și să preseze semințele/nucile și ierburile împreună, infuzând uleiurile oleaginoase proaspăt extrase cu proprietățile plantelor, într-o infuzie organică.

Acest tip de extracție păstrează întregi și nealterate elementele organice din plante și semințe. Elixirele sunt poțiuni vii cu propria lor personalitate, gata să se conecteze cu tine în mod holistic. 

Moodish

 „La Moodish, suntem mult mai mult decât un brand de îmbrăcăminte. Ne pasă profund de clienții noștri, angajații noștri și suntem dedicați colaborării etice cu furnizorii noștri. Cu o abordare unică în industria modei, creăm tricouri premium, din materiale naturale, păstrând totuși, prețurile accesibile pentru a face calitatea disponibilă pentru toată lumea. Nu facem niciodată compromisuri în ceea ce privește valorile noastre etice.

Nourora

Povestea Nourora începe în Bali și ajunge la tine după selecția atentă și rafinamentul unui român pasionat de călătorii și experiențe cu băuturi fine și vinuri superbe.

Cristian, un ”negustor” de băuturi fine și-un călător pasionat, este cucerit în Bali de întâlnirea cu un preot hindus, într-o manufactură micuță. Aici sunt produse în tihnă, bețișoare cremoase, pregătite pentru ofrande și ritualuri de meditație. Fermecat de arome și de seninătatea blândă împărtășită de oamenii locului, Cristian decide să ia cu el puțină magie, pe care s-o poată oferi prietenilor într-o formă personalizată după gusturile sale.

Nourora este rezultatul unei atingeri dintre două culturi și o marcă de produse high-end pentru experiențe de relaxare și descoperire spirituală.

OLOV

În atelierul de bijuterie OLOV, Alexandra Rîmbu suprinde sclipirile unei bijuterii contemporane menite să reflecte mereu personalitatea celui ce o poartă. Cu un concept simplu, minimalist, bijuteriile sunt realizate manual, din argint, dar mai ales în liniste, cu pasiune și tihnă. Timpul, răbdarea și iubirea sunt resursele constant învestite în acest proiect. 

Pascu Andreea Design

Pascu Andreea Design a apărut din dragoste pentru accesoriile din piele, pasiune pentru artă și modă. Produsele sunt realizate în Iași, manual, din piele naturală de înaltă calitate, cu atenție sporită asupra detaliilor. Produsele noastre au un design geometric, minimalist și modern. Proporțiile sunt bine alese, fiind încăpătoare și ușor de asortat oricărei ținute.  Am dorit întotdeauna să îmbinăm frumosul cu utilul, astfel a apărut modelul de borsetă Love, care nu este doar un accesoriu , ci și un prieten de călătorie. Fie că pleci la plimbare, fie că te distrezi la festivaluri sau pleci în călătorii, borsetele PASCU ANDREEA DESIGN sunt menite să atragă toate privirile, să fie comode și mai ales să îți țină toate lucrurile în siguranță

Urmărește-o pe Andreea aici.

Tania Gonzalez Design

Povestea mea de dragoste cu pielea a început în urmă cu 12 ani, începuturi foarte colorate cu genți în formă de animaluțe sau figuri misterioase. În toți acești ani am creat sute de genți și accesorii. Pe oricare ai găsi-o, se simte că face parte din același film și-aceeași familie. A fost mai greu la început, dar am crescut împreună și învățăm și-acum să ne colorăm viața unul celuilalt și să nu ne mai împiedicăm. Dar când iubești ești orb. Și te mai înțepi.

Zburlita

Ira găsește în desen libertatea de a fi ea însăși. A creat personajul Zburlita pentru a vorbi despre emoții, despre furtunile sau seninul din gânduri.

Zburlita este o visătoare curajoasă și curioasă, care ne arată cum să ne bucurăm de lucrurile mici, de zi cu zi. Îi place să exploreze lumea din jurul ei și să savureze fiecare senzație: de la stropi de ploaie, fulgi mari, textura înghețatei, moliciunea fularului, catifeaua blăniței de pisic, aroma cafelei, la parfumul lăcrămioarelor ori culorile florilor de câmp. Și mai ales nu spune ”Nu” unei prăjituri. 

Îi place să-și poarte părul zbârlit, pentru că asta o face să fie ea, „Zburlita”. Se încruntă și se „zburlește” când dă de oameni nesinceri și indiferenți, dar îți oferă cel mai larg și luminos zâmbet dacă îi arăți bunătate, blândețe și o inimă deschisă.”

O găsești pe Zburlita pe aici.

Zura Candles

Povestea Zura a început nu de mult, atunci când pasiunea Mădălinei pentru lumânări parfumate s-a transformat într-un mic brand handmade. Magazinul nu putea găsi o casă mai bună decât lângă vecina Cafenea Acaju. Zura își dorește să ajungă la sufletele oamenilor, să reușească să ofere o oază de liniște într-o lume zbuciumată și atât de imprevizibilă. Numele de „Zura” provine din limba sanscrită, purtând semnificația de „putere, tărie, forță”. Toate lumânările sunt create manual în micul atelierul din Iași, cu parfumanți de înaltă calitate, și cu ingredientul secret cel mai important: pasiunea pentru oameni.

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard