Your cart
Târgul Creatorilor – ediția de primăvară

Târgul Creatorilor – ediția de primăvară

April 8, 2024
7 min read

Târgul Creatorilor este evenimentul care adună laolaltă creatori de produse care sunt fie unicate sau lucrate în serie limitată, cu scopul de a promova consumul responsabil și a încuraja mediul de antreprenoriat creativ. Pe 20 și 21 aprilie, între 12:00 și 17:00, vă invităm la a cincea ediție, una primăvăratică.

La fiecare ediție ne bucurăm să ne reîntâlnim cu creatori pe care i-am mai găzduit dar și să cunoaștem noi creatori. Așadar, vă prezentăm în rândurile de mai jos creatorii de la ediția cu numărul 5.

Atelierul de Fire Colorate

Florina coase articole vestimentare și diverse accesorii în micul ei atelier din Iași. Folosește materiale naturale în nuanțe vibrante și adăugă mici atenții brodate care aduc bucurie și o notă de creativitate.

O puteți urmări pe Florina pe instagram aici, sau pe facebook aici.

City Boutique

Povestea bijuteriilor actuale porneste undeva în vara anului 2017, la un simpozion internațional de arte. Atunci a fost pentru prima dată când Ramona Sandu și-a băgat mâinile în lut și a modelat. 

Design-ul bijuteriilor din colecțiile actuale, este o îmbinare de pigmenți și texturi, creată pe o bază foarte ușoară, deseori cu inserții fine de foiță de aur sau argint, ce formează un accesoriu fascinant prin culorile vii și asimetria modelului. Stratul fin al glazurii transparente, absoarbe lumina atât cât să descoperi detaliile unui abstract inspirat din starea de bucurie și frumusețea naturii. Modelele, minimaliste sau pline de culoare, sunt ușor de purtat, remarcabile și zâmbitoare.

Fiecare piesă poartă amprenta mâinilor Ramonei și devine totodată o expresie unică, autentică, a ta, a purtătorului.

Urmărește City Boutique pe facebook aici sau pe instagram aici.

Creative Mom

Rău Diana este artist plastic și creatoare de conținut pe canalul de Youtube – Creative Mom. A creat acest canal din nevoia de a face ceva creativ, care să poată fi împărtășit cu ceilalți, în timp ce își creștea copilul acasă, dar și cu intenția de a învăța alte mămici, bunici și chiar copii să-și exploreze latura artistică și să creeze fără a face cheltuieli inutile.

Creative Mom folosește materiale reciclate sau foarte ieftine și încearcă să arate că se poate face din asta ceva minunat, atunci când există intenție. Pentru că îi place să creadă în spiriduși și zâne, și îi place să se joace, a ales ca tematică pentru proiectele ei căsuțele de zâne.

La târg veți putea găsi o parte din căsuțele create în videoclipuri și vom putea face schimb de idei despre cum putem să facem lucruri frumoase reciclând.

O puteți găsi pe Creative Mom pe YouTube aici sau pe instagram aici.

Drawing Group Iași

Bună! Suntem un grup de prieteni ilustratori care locuim în Iași. Ne știm din vedere de mult timp, însă la începutul anului acesta pasiunea pentru ilustrație și dorința de a forma o comunitate ne-a adunat și așa am format Drawing Group Iași. Noi suntem: Maria Căruntu, Sabina Drinceanu, Amalia Vornicu, Alexandra Rusu și Paul Grădinaru. În întâlnirile noastre aproape săptămânale ne adunăm să desenăm, să ne încurajăm și să colaborăm în diverse proiecte artistice. Primul nostru proiect a fost Love Zine-ul pe care l-am împărțit în cafenelele din centrul Iașiului. Pentru cei care nu știu Zine-ul este ca o mini revistă / broșură în care fiecare a creat o ilustrație cu tema aleasă. Târgul Creatorilor este o ocazie să ne cunoașteți mai bine și să vedeți stilul caracteristic de ilustrație al fiecăruia prin produsele pe care le vom avea: printuri de artă, stickere, insigne, reviste de bandă desenată, semne de carte, cărți poștale și zine-uri. Excited to see you there!

Urmărește Drawing Group Iași pe instagram aici.

Lavorator

Visând la un stil de viață mai blând cu noi și cu natura, la gospodăria tradițională,în care nici un lucru nu intră de-a gata ci trebuie crescut, descântat, trudit, Lavorator și-a propus să redescoperim si să reinterpretăm un meșteșug autentic și valoros: prepararea săpunului de casă și a altor produse de toaletă și frumusețe.

Urmărește Lavorator pe facebook aici.

MOOD by Oana Buta

Here to lift your mood – bijuteriile handmade Mood by Oana Buta sunt inspirate de toate emoțiile care fac viața un minunat rollercoaster ride. 

Bijuteriile sunt create în serii mici sau chiar unicat, din lut polimeric cu accesorii din oțel inoxidabil. Sunt menite să-ți dea o stare de bine și un boost de energie, încredere și curaj în fiecare zi în care alegi să le porți.

Urmărește MOOD by Oana Buta pe facebook aici, sau pe instagram aici.

Natura prin Ac și Ață

Bună! Numele meu este Ana-Maria și sunt fericită să fac parte din lumea magică a făuritorilor de aripi! Mă dedic creării de aripi speciale: de fluture, de dragon, de libelulă, de zână și de inger. Îmi place să cred că prin aceste aripi, ofer aripi imaginației copiilor, transformându-i în personaje ale unor lumi pline de poveste și magie.

În paralel cu aripi de poveste, mâinile mele au dat viață și altor produse minunate, inspirate de frumusețea naturii: frunze, ghinde, ciupercuțe și animaluțe de buzunar. Aceste creații pot fi integrate în jocul imaginațiv al copiilor sau pot deveni parte din decorul natural al propriei case.

Sunt mândră că am șansa să transpun în creații minunate frumusețea și măreția naturii. Fiecare produs este realizat cu dragoste și respect față de mediul înconjurător, contribuind la promovarea unei jucării sustenabile și prietenoase cu natura.

Cu NATURA PRIN AC ȘI AȚA, aduc bucuria naturii în inimile copiilor și în casele noastre, oferind o experiență de joc autentică și creativă.

Vă mulțumesc pentru că faceți parte din călătoria mea creativă!”

Natura prin Ac și Ață e pe facebook aici, sau pe instagram aici.

Petalcraft

Petalcraft creează podoabe unicat cu materiale naturale, vegetale și uscate cu o eleganța durabilă.

Puteți să îi urmăriți pe facebook aici sau pe instagram aici.

Podoabe – Handmade pentru casa ta

Podoabe este spațiul unde mă întâlnesc cu creativitatea și utilitatea, este spațiul meu de refugiu unde îmi place să dau viață materialelor simple și naturale precum sfoara de bumbac sau lâna merinos și să le transform în povești cu care îți poți decora casa sau pe care le poți purta.

Urmărește Podoabe – Handmade pentru casa ta pe facebook aici, sau pe instagram aici.

STEM Club

STEM Club aduce bucurie copiilor, părinților și profesorilor prin producerea de kituri cu experimente de fizică, jocuri și jucării Montessori, materiale educaționale și de petrecere a timpului liber, mobilier mic pentru camera copilului. Produsele pe care le crează sunt din lemn, placaj și plexiglass. Fiind o echipă cu competențe multidisciplinare, STEM Club reușește să făurească o gamă largă de produse și servicii de proiectare, gravare laser, tăiere la CNC, printare 3D cu rășină, realizând inclusiv proiecte personalizate pentru companii. 

STEM Club este o întreprindere socială care lucrează de la idee la design și implementare în atelierul lor din Iași, iar o mare parte din profit o reinvestește pentru a sprijini educația STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) din zone rurale ale județului Iași și nu numai.

Află mai multe despre STEM Club pe site-ul lor aici, sau îi găsești pe facebook și instagram.

Tania Gonzalez Design

Povestea mea de dragoste cu pielea a început în urmă cu 12 ani, începuturi foarte colorate cu genți în formă de animaluțe sau figuri misterioase. În toți acești ani am creat sute de genți și accesorii. Pe oricare ai găsi-o, se simte că face parte din același film și-aceeași familie. A fost mai greu la început, dar am crescut împreună și învățăm și-acum să ne colorăm viața unul celuilalt și să nu ne mai împiedicăm. Dar când iubești ești orb. Și te mai înțepi.

Pe Tania o găsești pe facebook aici, sau pe instagram aici.

Teluric

La Teluric găsești un mix de accesorii stilate, frumoase, dar și practice, create special pentru stilul de viață dinamic al femeii moderne. Un concept de genți day-to-night, ce trec cu ușurință de la elegantele genți de mână la rucsacuri practice sau genți crossbody, economisind timp și îmbunătățind experiențele tale zilnice.

Pe Teluric o găsești pe facebook aici, sau pe instagram aici.

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard