Coworking La Etaj

Coworking La Etaj

November 30, 2020
4 min read

Ce poți face când rămâi cu un spațiu gol? Îl reinventezi. Cel puțin asta încercăm să facem cu etajul nostru în această perioadă în care pandemia ne tot pune la încercare. Cafeneaua se transformă pe timp de zi în spațiu de coworking.

Upwards & onwards

Reinventare și reziliență sunt două dintre cuvintele pe care, cel mai probabil, te-ai săturat să le auzi sau să le citești anul acesta. Chiar dacă ele sumarizează perfect perspectiva optimistă a unui an obositor. Sentimentul din spatele acestor cuvinte, însă, e un shot de energizant pentru oameni ca noi, cei care am fost nevoiți să ne mulăm activitatea după reglementări uneori chestionabile, alteori rezonabile, dar întotdeauna limitante.

Articolul acesta nu se vrea a fi o lamentare ci o manifestare a bucuriei că am mai găsit energia să testăm o variantă de existență dincolo de ceea ce știm să fim. Am reușit să privim încă o dată spre un viitor incert și să ne imaginăm ceea ce putem fi: un spațiu de coworking pentru oamenii care au nevoie de dinamică în rutina lor de muncă.

Cum funcționează

Etajul nostru este foarte generos. Are aproximativ 100mp și obișnuia să găzduiască undeva la 80 de persoane în vremurile de odinioară. Pentru a ne folosi de acest etaj am făcut următoarele:

  • am distanțat toate mesele.
  • le-am poziționat cât mai optim pentru un spațiu de muncă (atât cât s-a putut).
  • am restricționat accesul către etaj persoanelor care nu au abonament pentru spațiul de coworking.
  • vom permite accesul a maxim 20 persoane în același timp.

Fiecare masă are acces la priză, internetul e suficient de rapid și avem o imprimantă pentru cei care încă mai au de-a face cu birocrație nedigitalizată. În abonamente sunt incluse băuturi precum ceai, cafea sau apă însă elementul cheie este că nu se servește nimic de la barul de jos ci băuturile se vor găsi într-un spațiu special amenajat pentru asta la etaj.

În anumite perioade, pe final de zi, va fi ceva forfotă și gălăgie în interior de la barmanul care prepară băuturi. Noroc că sunetul espressorului și a shakerului e un zgomot de fundal chiar plăcut. Dacă nu ne crezi, intră pe Sounds of Colleagues și dă la maxim sunetul de Coffee Machine. Treaba asta, împreună cu faptul că mobilierul rămâne același cu care sunteți deja obișnuiți, face ca experiența să fie mai asemănătoare cu lucratul dintr-o cafenea (duuh 🙄) și mai puțin cu lucratul dintr-un birou. E cafe-working, într-un sens (ba-dum-tss).

Imagine masă coworking

Pachetele de coworking La Etaj

Am gândit trei tipuri de pachete:

🌒 1 zi – 35lei
🌓 12 zile/lună – 300lei
🌔 20 zile/lună – 450lei

Programul spațiului de coworking este de Luni până Vineri de la 9:00 la 17:00. Dacă voi lucrați după alt program suntem deschiși la discuții pe tema asta și putem face excepții de la caz la caz.

Pentru fiecare tip de abonament achiziționat facem contract și oferim (desigur) factură pentru cine are nevoie să deconteze aceste cheltuieli.

Pentru detalii în plus ne puteți scrie oricând pe goodtimes@la-acaju.ro sau printr-un mesaj pe facebook.

Pe bune, coworking în decembrie?

E deja Decembrie ceea ce înseamnă că unii dintre voi sunteți cu gândul deja la sărbători, la vacanță, la pauza aia pe care, zău dacă nu, o merităm cu toții. Dar poate tocmai asta face din această perioadă un prilej bun de a ne dinamiza modul de lucru. Dacă ați stat mult pe acasă lunile astea, știți foarte bine cât de ușor se poate intra în rutine neproductive, cât de apetisant mai face patul cu ochiul uneori, câte distracții pot apărea (de la familie, colegi de apartament sau coșul de rufe).

Din când în când un reset e binevenit. O zi lucrată într-un mediu aparte te poate încărca cu energie pentru tot restul săptămânii și te poate aduce mai aproape de a finaliza task-urile alea care îți dau bătăi de cap. Iar pentru creativii dintre voi e posibil să găsiți într-un mediu ca al nostru inspirație pentru proiectele în derulare sau viitoare.

În plus, când te rupi puțin din ritmul obișnuit reușești să scapi de sentimentul de Groundhog Day (adică de sentimentul că fiecare zi e exact la fel, în caz că nu ai văzut filmul și nu înțelegi referința).

Pe bune, coworking în pandemie?

Nu trecem cu vederea peste faptul că e pandemie și că se recomandă minimizarea contactului cu alte persoane. Vă încurajăm să fiți cât mai precauți, să aveți grijă de voi și de-ai voștri. E important să scadă ratele alea de infectare și să ne vedem în formulă completă cât mai curând, dansând ca și cum 2020 nu s-ar fi înâmplat.

Însă încetarea unor activități nu este o opțiune, nici pentru noi nici pentru alții. Trebuie să mergem înainte. De aceea, oferim o alternativă de petrecere a timpului de muncă care este cât se poate de safe și controlată. Grija pentru oameni rămâne prioritară.

Imagine masă coworking

În concluzie

Fie că vreți o evadare din monotonie sau un spațiu în care să puteți fi creativi sau productivi, la Acaju găsiți acum un loc sigur pentru asta.

Noi încercăm. Voi încercați cu noi?

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard